Coaching

Begeleiding kinderen en jongeren

Naar aanleiding van het intakegesprek en de hulpvraag wordt er een traject op maat gemaakt. Het kind krijgt een succesmap waarin verschillende werkvormen en uitleg verzameld worden. Voor kinderen t/m de 12 jaar zit daarin voor elke sessie ook nog een ouderbrief.

De input voor de werkvormen zijn zelf ontwikkeld of komen voort uit:
-bestaande faalangstmethodes
-methode Growie en Fixie
-methodes van Sensikids afgestemd om de leeftijdsfase
– diverse yoga en ontspanningsoefeningen

keurmerk_sensikids(1)

Sensikids is een methodiek waarbij hoogsensitieve kinderen en jongeren leren omgaan met deze eigenschap en waarbij ze leren hoe ze zich weerbaarder kunnen maken voor prikkels om hen heen.
Website Sensikids


Wat kan ik voor u of uw kind betekenen?

Als sensikids opvoedcoach help ik kinderen en jongeren en hun ouders bij het bieden van structuur en het scheppen van kaders rondom de eigenschap hoogsensitiviteit en hoogbegaafheid.  Hierdoor gaan deze kinderen zich lekkerder in hun lichaam voelen en beter snappen hoe ze om moeten gaan met hun eigen gevoelens, die van anderen en de prikkels uit onze omgeving. Daarnaast leren ze meer over zichzelf en hun eigenschappen. Ik vind het belangrijk dat ik naast het kind ook de ouders meeneem in het proces. Ik bied ouders handvatten hoe zij om kunnen gaan met de eigenschappen van hun kind en alles wat op hem of haar afkomt. Daarnaast wil ik kinderen laten beseffen dat ze trots mogen zijn op wie ze zijn en dat ze dicht bij hun gevoel mogen blijven bij het maken van keuzes in hun leven.

Losse adviessessie voor ouders
Ouders kunnen ook los een adviessessie inplannen rondom de opvoeding van hoogsensitief en of hoogintelligent kind zonder dat het kind in begeleiding is bij mij. Samen met de ouders bespreek ik de hulpvraag rondom de ondersteuning van hun kind. U kunt hierbij denken aan:

  • Wat is hoogsensitiviteit en of hoogbegaafheid en hoe komt dit tot uiting bij uw kind.
  • Is er sprake van onderprestatie?
  • Leren om te gaan met sterke emoties en stress van uw kind
  • Communiceren met uw kind
  • Tools en handvatten bij prikkelverwerking

Volwassenen

La Cour biedt ook coaching voor hoogsensitieve volwassenen aan en stresscoaching voor volwassen. Zie het kopje volwassen voor meer informatie .